zaterdag 15 september 2018

Vrijdag - Segway Tour Mount Dora


Vorig jaar wilde we al de "Mountain Segway tour" doen, alleen was toen net Hurricane Irma langs geweest . Er waren veel straten afgesloten vanwege omgevallen bomen en andere troep op straat.
We hebben toen de scenic Mount Dora tour toen maar gedaan, deze hadden we in 2016 ook al een keer gedaan maar was toen net even iets anders omdat er inmiddels een boardwalk gemaakt was, deze was ook erg leuk om te doen
De eerste tour, (de scenic) moet je al een keer gedaan hebben om de Mountain tour te mogen doen, voor ons allemaal dus vandaag het geval.

Wederom prachtige dag en weer ver boven de dertig graden, wat een mazzelaars zijn wij dit jaar, heeeeeel weinig regen en veel zon tot laat in de middag.
We horen hier iedereen om ons heen zeggen dat het van de zomer erg nat is geweest en dat nog zo' n natte periode killing zou zijn voor de touroperators. Maar gelukkig prima weer steeds.

Uurtje rijden vanaf Davenport naar Mount Dora. Onze tour guide Dennis stond al op ons te wachten, even een voorstelrondje gedaan, dat is voor de tour guide wat makkelijker als hij iets wil vertellen. Alleen de naam Arjan was voor Dennis moeilijk uitspreken. We hebben Ajan, Argen, Arlan gehoord. Was erg grappig.


De volgorde werd door Dennis bepaald, eerst Yvonne, Dan, "Ajan" en dan Rob, die een geel hesje aan kreeg om aan andere weggebruikers te laten zien dat hij de laatste van de Segway groep was.
Even een kleine stop gemaakt hier en daar met een foto momentje en hup weer verder.

Segway verleer je ook niet zo snel maar in het begin moet je je balans weer even vinden, dit gaat gepaard met wat gewiebel maar na een minuut of 5 heb je daar geen last meer van, dan heb je alleen na een uur op de Segway gestaan te hebben, nog maar "het dooie voeten" gevoel. Haha!!

Dat je wel ervaren moet zijn voor deze tour blijkt wel onderweg, want je gaat diverse bulten omhoog maar ook weer naar beneden, daar kun je geen "volle bak" gaan maar moet je spelen met de snelheid.
Ook de diverse overgangen van straat naar trottoir en zachte grond waren listig.
Kortom, het was een super leuke tour, veel gezien van Mount Dora en ook de "Mount" zelf natuurlijk.


We worden deze vakantie op onze wenken bediend want alle tours die we tot nu toe gedaan hebben, waren toppie, zo ook deze.

Na een uur kwamen we weer terug bij het huis en gingen "Agan" en Dan voor Volcano Bay en Y en R de dertigers in de pool nog even beleven.

Vanavond Manny's en morgen..... College Footbal!!!

Dat kwam omdat Y weleens naar een Football wedstrijd wilde. Rob heeft voor kaarten gekeken de afgelopen zomer, maar deze werden voor heeel veeeel $$$ te koop aangeboden. Een college Football wedstrijd voor maar $39.  Wel even een flink stuk rijden naar Gainsville,  maar he, we hebben vakantie dus morgen laat thuis en pas zondag de blog.

Groeten Yvonne en Rob

3 opmerkingen:

 1. Heerlijke dag, wat een leuke tour !! Dat hesje staat Rob ook goed, hahaha. En inderdaad, deze zomer was het allemaal wat minder met het weer, relatief veel regen. Jullie doen het goed nu ! Enjoy !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel plezier!!!!

  Wat een leuke Segway tour trouwens!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Top dag hebben jullie weer gehad
  Mount Dora is bij ons wel bekend maar we hebben nog nooit zo'n tocht gemaakt
  Ga zo door wij genieten nog steeds

  Joke en Gerrit

  BeantwoordenVerwijderen